Stokerijstraat

Beschrijving

Lange, gebogen straat gelegen op de zuidelijke oever van het Albertkanaal, deels parallel aan en deels schuin op het kanaal; zuidelijk gedeelte met tussen de straat en het kanaal 19de-eeuwse fabrieksgebouwen van de vroegere stokerij Meeus.

Tot 1935 verbond een brug over het kanaal de twee delen van de arbeiderswijk zogenaamd "Stokerij" gelegen ten noorden en ten zuiden van het Albertkanaal.

Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n3 (Ru-Z), Brussel - Gent.
Auteurs: Steyaert, Rita