Einhoven

Beschrijving

Geasfalteerde baan in landbouwgebied ten zuidoosten van de gemeente. Indhoven of Einhoven vormde samen met Berghhoven en Schuurhoven een belangrijk gehucht van Malle en de benaming betekent hoven gelegen op het einde van Malle.

Biest, gelegen in het zuidelijk gedeelte van de straat tegen Drengel, bestaat thans uit afgepaalde weiden waarrond in de 20ste eeuw verbouwde hoevetjes uit de 19de eeuw(?).

• DENISSEN J., Einhoven een zeer oud toponiem, in Jaarboek 1980, Heemkundige Kring Zoersel, p. 37-41.

Bron: PLOMTEUX G., STEYAERT R. & WYLLEMAN L. 1985: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Antwerpen, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 10n3 (Ru-Z), Brussel - Gent.
Auteurs: Wylleman, Linda