Klaverbladdreef

Beschrijving

Lange rechte dreef in het uiterste zuidwesten van het district en ten noordoosten van het bosrijke domein van kasteel "Het Klaverblad". Deels asfalt, deels gekasseid en afgezet met eiken en platanen; op het einde overgaand in een kronkelige aarden weg. In weiland ten zuidoosten (tegen Aartselaar): vermoedelijk zogenaamde "commandobunker" van gewapend beton met kegelvormige bekroning, opgetrokken door de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog en bemand bij luchtalarm; ten noordwesten (tegen Hoboken): Schans XVI, mogelijk van 1912 (zie ook, Moerelei, Schans XV).

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde