Teksten van Paulus Beyestraat

Paulus Beyestraat ()

De Paulus Beyestraat is gelegen in Deurne-Noord, tussen de Leeuwlantstraat en de Venneborglaan. De straat werd aangelegd als deel van de Ter Rivierenwijk in 1925. Benaming naar de aartsdiaken van Kamerijk, waaronder Deurne ressorteerde in 1429.

De bebouwing bestaat uit bescheiden lintbebouwing uit het interbellum, voornamelijk woonhuizen van twee bouwlagen en twee traveeën met bakstenen lijstgevels. Op nummer 5 vinden we de architectenwoning van de lokale architect Albert Coppens in art-decostijl. Op nummer 89 een woning met veelkleurige bakstenen gevel waar voormalig burgemeester van Deurne Maurice Dequeecker woonde.

• Kadasterarchief Antwerpen, Mutatieschetsen Deurne,Afdeling IV Sectie A, 1926/43.
  • Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 329 # 8259.

Auteurs:  Hooft, Elise

In Deurne-Noord, tussen Leeuwlantstraat en Venneborglaan. Lintbebouwing vanaf circa 1925. Nummer 5: art-deco-enkelhuis van twee bouwlagen met één flatje per verdieping waarvoor bouwaanvraag van 1932 naar ontwerp van A. Coppens; de keldergarage dateert van 1948; opmerkelijk glas in lood; vernieuwde kroonlijsten.

• Gemeente-archief Deurne, Bouwaanvragen, dossier 223, 11.604.

Auteurs:  Plomteux, Greet