Steenovenstraat

Beschrijving

In de 18de eeuw bevond zich hier ten noorden van de Kapellebaan, de huidige Bosstraat, een steenbakkerij ‘De Steenovens’, waaraan herberg de Steenoven en de Steenovenstraat hun naam ontlenen. Een gedeelte is bij collegebesluit van 22 januari 1950 Antwerpsebaan geworden.

Uitgestrekt tracé dat loopt van aan de Antwerpsebaan in het westen, onder de Havenweg en doorheen het ten oosten daarvan gelegen bosgebied tot aan de Nederlandse grens. Aan het weggedeelte doorheen dit natuurgebied zijn nog enkele polderhuisjes, en de in 2010 door brand geteisterde Bosschool gelegen.

Auteurs: Van den Borne, Steven; Van Severen, Elke