Geografisch thema

Coeveltstraat

ID
2473
URI
https://id.erfgoed.net/themas/2473

Beschrijving

Straat in Deurne-Noord ten oosten van de Lakborslei; gebogen tracé rond koor van Sint-Fredeganduskerk, voor de vergroting van het kerkhof in 1885, volledig omlopend. Tot 1921 zogenaamd -"Schoolstraat"- of -"Nonnenstraatje",- sedertdien Coeveltstraat naar een kanunnik die omstreeks 1895 in Deurne woonde. Oudste kern van de gemeente Deurne met voormalige dorpswoning, klooster en school aan noordzijde; oostzijde grotendeels met O.C.M.W.-gebouwen van 1939 en volgende; voor 1879 stond hier het gemeentehuis, in 1880 verhuurd als politiecommissariaat, in 1887 verbouwd tot rijkswachtkazerne en in 1939 gesloopt.


Bron: KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. met medewerking van WYLLEMAN L. & HIMLER A. 1992: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Antwerpen, Fusiegemeenten, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 3nd, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Plomteux, Greet
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties

  • Omvat
    Klooster van de Zusters van de Christelijke Scholen

  • Omvat
    Zondagsschool Sint-Fredegandus

  • Is deel van
    Deurne


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Coeveltstraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/2473 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Stad Antwerpen

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.