Aarschotsesteenweg

Beschrijving

Brede geasfalteerde verbindingsweg in het oosten van de gemeente. Liep oorspronkelijk door de dorpskern via Liersebaan, Dorpsstraat en Sander De Vosstraat, doch eind jaren 1960 ten oosten van de dorpskern verlegd. Kleine vrijstaande woningen van het rijhuistype tot twee bouwlagen vanaf het eerste kwart van de 20ste eeuw, ertussen landbouwgronden, recente villabouw en carrosseriebedrijf Van Hool. Aantal betonnen meerpalen, deel uitmakend van de anti-tankhindernis aangebracht in 1939-1940, namelijk conische constructies voor het vasthechten van kabels die de metalen cointet-elementen met elkaar verbonden (zie Inleiding Kanton Lier ).

• SIMON STEVINSTICHTING, dossier anti-tankhindernis.

Auteurs: Wylleman, Linda