Beekstraat

Beschrijving

Geasfalteerde straat, grotendeels in landbouwgebied, vertrekkend vanaf dorpscentrum. Bij centrum eenvoudige gegroepeerde en vrijstaande woningen tot twee bouwlagen vanaf de tweede helft kwart van de 19de eeuw maar voornamelijk uit het tweede en derde kwart van de 20ste eeuw, verder hoeven vanaf de 18de eeuw en domein van het kasteel Tallaart.

Bron: KENNES H. & WYLLEMAN L. 1990: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Lier, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n1, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Wylleman, Linda