Boomlaarstraat

Beschrijving

Gelegen in de omgeving van het station; geasfalteerde baan met gegroepeerde ééngezinswoningen; twee à drie bouwlagen onder zadeldaken vanaf circa 1910. Gedeelte vanaf de Ogezlaan met typische baksteenarchitectuur vanaf de jaren 1935. Pare zijde getuigend van modernistische invloeden onder meer nummer 92: rijhuis van het enkelhuistype naar ontwerp van M. Flerackers (zie gevel). Nummers 108-110: enkelhuizen in spiegelbeeld naar ontwerp van C. Sol van 1938.

Verderop, aan de achterzijde van de kadettenschool, eenheidsbebouwing (eerste kwart 20ste eeuw). Nummers 136 tot 186 en ertegenover de nummers 127 tot 181, bestaande uit enkelhuizen gevat in een rij met afwisselende lijst-, punt- en trapgevels.

• SOL A., Persoonlijk archief.