Kattenstraat

Beschrijving

In de 17de eeuw zogenaamd "Saucierstraetken", naderhand Kattenstraat, naar het huis "de Catte" op de hoek met de Rechtestraat. Eertijds waren er twee bruggen ter hoogte van de huidige nummers 2 en 20, over de vlieten die de Sint-Pietersvliet met de Kleine Nete verbonden. Achteraan links in de straat bevond zich brouwerij "De Posthoorn" van 1792 (zie Bril nummers 21-27). Heden korte bochtige straat tussen de Rechtestraat en Bril. Sobere heterogene bebouwing uit de 19de-20ste eeuw, onderbroken door bedrijfsgebouwen en tuinmuren.

Auteurs :  Kennes, Hilde