Kesselsesteenweg

Beschrijving

Geasfalteerde baan met aan weerszij deels behouden platanenrij en overwegend nieuwe lintbebouwing. Deels behouden lintbebouwing van twee à drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, onder meer nummers 72-88: nummer 80 van 1911 en nummer 82 van 1913; typische decoratieve verwerking van gekleurde baksteen. Verderop landbouwgebied, voornamelijk met weiland, verspreide grote villa's vanaf circa 1960 en Stedelijke Begraafplaats Kloosterheide, waarvoor de stad de nodige gronden aankocht in 1918; graven van onder meer L. Zimmer (1888-1970), E. Van der Hallen (1898-1948) en F. Timmermans (1887-1947); ereperk met gedenkteken voor oorlogsslachtoffers naar ontwerp van R. De Bruyn, van 1960.

Auteurs : Kennes, Hilde