Koning-Albertstraat

Beschrijving

Tot 1918 zogenaamd "Huibrechtstraat"; huidige benaming na het verblijf in nummer 18 van Koning Albert in september 1914. Rechte gekasseide straat tussen de Grote Markt en de Huibrechtstraat. Gevarieerde bebouwing met oudere panden tussen nieuwe gevels, sommige met oudere kern (onder meer diephuis nummer 20, zie afgewolfde bedaking, muurankers en dakhelling in achterbouw).

Nummers 9-11 en 21: rijker uitgewerkte bepleisterde en beschilderde lijstgevels van twee à drie traveeën en dito bouwlagen onder zadeldaken, uit eind 19de - begin 20ste eeuw. Rechthoekige vensters meestal in geriemde omlijsting, al dan niet met neo-rocaillesluitsteen. Nummer 11 met fraaie stucwerkversiering.

Auteurs :  Kennes, Hilde