Pettendonk

Beschrijving

Binnen de stadskern gelegen, rechte straat tussen de Molenstraat en de Leuvensevest. Straatwanden met homogene bebouwing: arbeiderswoningen uit de tweede helft van de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw: lijstgevels met verschillende bekledingen, van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldaken; rechthoekige of getoogde muuropeningen. Nummer 14 voorzien van sobere houten winkelraamomlijsting met neoclassicistische kenmerken. Nummer 19 met plaasteren Onze-Lieve-Vrouwebeeld in een aluminium kast. Nummers 54-64: groepsbebouwing van witgekalkte arbeidershuisjes, gemarkeerd door een verkleinende ordonnantie en een blind venster in de deurtravee.