Symforosastraat

Beschrijving

Oorspronkelijk zogenaamd "Nieuwstraat", aangelegd in de 14de eeuw, als eerste uitbreiding van het begijnhof. Smal gekasseid straatje tussen het Oud-Kerkhof en de Martinushoek. Panden links in de straat veelal gesloopt en als tuin toegewezen aan woningen in de Sint-Margaretastraat. Enkele, de huidige nummers 3, 5 en 7, werden vervangen door enkelhuizen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.

Bron: KENNES H. & WYLLEMAN L. 1990: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Lier, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n1, Brussel - Turnhout.