Van Boeckellaan

Beschrijving

Eertijds zogenaamd "Statielaan". Eenzijdig bebouwde straat langs de afleidingsvaart van aan het Leopoldplein naar de Lispersteenweg. Voornamelijk eenvoudige lintbebouwing van circa 1900: bepleisterde lijstgevels van twee tot vier traveeƫn en twee tot twee en een halve bouwlaag Vanaf nummer 56: rijhuizen uit de eerste helft van de 20ste eeuw met onder meer enkelhuizen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, getypeerd door het gebruik van gekleurde baksteen voor muurbanden en afwerking van de gebogen vensters.

Auteurs :  Kennes, Hilde