Zevenbergen

Oorspronkelijk een wijk rond de Zevenbergse bossen en hoeve (huidig nummer 59).

Heden doorsneden door de Spoorlijn Antwerpen-Lier. Gebied ten noordoosten van de spoorlijn ingenomen door een volledig nieuwe villawijk van circa 1970. In de straat waar de Zevenbergse hoeve stond bleef de naam Zevenbergen behouden. Deze hoeve, die oorspronkelijk omgracht was, werd totaal vernieuwd doch het oorspronkelijke volume bleef bewaard. Terrein ten zuidwesten aan de spoorlijn: landbouwgebied met afgepaalde weiden; redelijk bebost met canadapopulieren. Lange gebetonneerde baan langs de spoorweg eveneens Zevenbergen genaamd.

• MORTELMANS J., Het Lierse begijnhof , Lier, 1974, p. 33.