Bachtenwalle

Beschrijving

De naam herinnert aan het gebied, gelegen achter de zogenaamde "Ser Sanderswalle" of later Prinsenhof. Rond 1860 afgelijnde straat langs de Lieve, leidende van het Prinsenhof naar de Begijnhoflaan.

Naast enkele doorsnee 19de-eeuwse burgerhuizen (nummers 3, 4-5) met heden ontpleisterde voorgevels wordt het straatbeeld volledig bepaald door de voormalige textielfabriek Van Acker-Vanden Broecke.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nb Noord-Oost, Brussel - Gent.