Graaf van Vlaanderenplein

Beschrijving

Voorheen Stationplein, aangelegd circa 1847 na de oprichting van het Zuidstation in de vroegere Muinkmeersen. Het stationsgebouw naar ontwerp van Auguste Payen in 1850 werd gesloopt in 1930 en vervangen door het complex van het zogenaamde "Propagandacentrum" en het Koning Albertpark, laatst genoemde verfraaid met bronzen beelden.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nb Noord-Oost, Brussel - Gent.