Geografisch thema

Jan Baptist Davidstraat

ID
2756
URI
https://id.erfgoed.net/themas/2756

Beschrijving

De Jan Baptist Davidstraat is gelegen in de Meerhemwijk. De meeste straten vertonen een zelfde vrij monotoon beeld van identieke straatwanden bestaande uit ééngezinswoningen met drie bouwlagen van twee traveeën onder doorlopende of iets verspringende kroonlijst. Risalieten en het gebruik van verschillend getinte baksteen verbreken enigszins de eentonigheid. Varianten in de vensteropeningen.
Opvallend in de Jan Baptist Davidstraat zijn nummer 4 (Frans Rensstraat 29), naar ontwerp van E. De Weerdt van 1907 en nummer 6-8, naar ontwerp van architect A. De Bondt van 1908 in een fraaie art-nouveaubaksteenarchitectuur.


Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. met medewerking van Linters A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent,  Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4NB N-O, Brussel - Gent.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  : 1979


Relaties

  • Omvat
    Stadswoning ontworpen door E. De Weerdt

  • Is deel van
    Meerhem


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Jan Baptist Davidstraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/2756 (Geraadpleegd op 27-01-2021)