Lucas Munichstraat

Beschrijving

Voorheen Schoolstraat genaamd en leidend van de Voorhoutkaai tot de Kasteellaan. Voornamelijk bestaande uit gevelwand samengesteld uit in serie opgetrokken rij huizen van twee traveeën en doorgaans drie bouwlagen uit het derde of vierde kwart van de 19de eeuw; voorzien van bepleisterde lijstgevels met imitatiebanden op de benedenverdieping, steekboogvormige, op de bovenverdieping omlijste muuropeningen, met doorgetrokken onderdorpels. Nummer 12, 14, 16, 18, 20 met blinde vensters in de deurtravee; nummer 24, 26, 28, 30, 32 met rechthoekige muuropeningen en volgens archiefstukken van 1867; nummer 35, 37, 39, 41, 43 met kleine rechthoekige vensters op de fries; nummer 1, 3, 5, 7, 9, 11 heden gecementeerd, nummer 45, 47, 49, 51, 53 eveneens gecementeerd en volgens archiefstukken samen met de aanpalende huizen in de Kazemattenstraat opgetrokken in 1867.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1867/10437 en 1867/10427.