Schepenenvijverstraat

Beschrijving

Genoemd naar de Schepenenvijver, één der waterlopen in dit stadsgedeelte, gegraven in 1254 om het Oud Scheldeken met de Nederschelde te verbinden, bij de saneringswerken en urbanisatie in 1845 overwelfd. Smalle straat met geknikt tracé, verbindt Brabantdam met de Vlaanderenstraat. Vanaf straatbocht uitzicht op Sint-Christoffelkapel (zie Brabantdam). Vrij gewoon straatbeeld met 19de-eeuwse lijstgevels onder onregelmatige kroonlijstlijn (nummer 13, 15), een beter verzorgd hoekhuis (nummer 17) van negen en zeven traveeën en twee bouwlagen daterend uit de tweede helft van de 19de eeuw: bepleisterde lijstgevels met rechthoekige, omlijste vensters met sluitsteen. Verder slordige achterbouwen van de Stationstraat en onaangepaste nieuwe bouw.