Seminariestraat

Beschrijving

Vroegere Lange Wijngaardstraat of Vrouwestraat, heden zogenaamd naar het nieuwe Bisschoppelijk Seminarie, gebouwd aan de Reep in 1914 waardoor het straatbeeld volledig wijzigde en het straatniveau verhoogd werd.

De linker straatwand omvat twee burgerhuizen bij de hoek met de Reep en verloopt verder in een blinde muur, aangebracht in 1857 door F. Lousbergs als begrenzing van zijn fabriek, heden tuinmuur van de Sint-Bavoschool. De rechter straatwand is bijna volledig ingenomen door de zijvleugels van het Bisschoppelijk Seminarie waarbij twee recent verbouwde 19de-eeuwse rijhuizen aansluiten.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1857/8726.