Stierstraat

Beschrijving

In 1880 aangelegde brede, rechte verbindingsstraat tussen de Kazemattenstraat en de Kasteellaan. De rechter straatwand omvat een rij gecementeerde arbeidershuisjes met twee bouwlagen en twee traveeën met spiegelbeeldschema, onder zadeldak. Ze vormden voor 1880 een gesloten beluik (nummers 2-22), gebouwd in 1862.

De linker straatwand is bepaald door een huizenblok van aanvankelijk bepleisterde enkelhuizen met drie bouwlagen en twee traveeën onder zadeldak; heden onder meer ontpleisterde en vernieuwde parementen. Getoogde vensters met lekdrempels (nummers 1 -7).

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, Mutatieschetsen Gent.