Beverhoutplein

Beschrijving

Vroeger zogenaamd "Kleine Botermarkt", "Boterplaetsken" (op vrijdag was er botermarkt) of "Baudelooplaatsken". Dit plein met rechthoekig grondplan werd tot 1872 aan de oostzijde begrensd door de Ottogracht. Tussen het pleintje en het "Wolfbrugsken" stond het klooster der Penitenten (1440-1784), P. Colpaert bouwde op die plaats de twee huizenrijen naast de oever.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. & DAMBRE-VAN TYGHEM F. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4na, Brussel - Gent.
Auteurs: Lanclus, Kathleen