Hoofdkerkstraat

Beschrijving

Vroegere Kerkstraat, leidende van de Kapittelstraat, achter de kathedraal naar het Bisdomplein en de vroegere Nederschelde, met licht dalend straatniveau. De rechterzijde van de straat wordt volledig ingenomen door de zijgevels van het Kapittelhuis en het Bisschoppelijk paleis; de linkerzijde omvat enkele achterhuizen van de Nederpolder en een vrij heterogene bebouwing uit 18de, 19de en 20ste eeuw.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. & DAMBRE-VAN TYGHEM F. 1976: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4na, Brussel - Gent.