Kapittelstraat

Beschrijving

Zogenaamd naar het kapittelhuis van Sint-Baafs, vroegere Sint-Baafsstraat, leidende van de noordkant van de kathedraal met sacristie en kapittelhuis naar de Nederpolder met een L-vormig tracé, waarbij het eerste gedeelte volledig ingenomen wordt door de kathedraal en vleugels van het voormalige "Bisschoppelijk Seminarie". Enkel de oostzijde tussen Hoofdkerkstraat en Nederpolder vertoont een kleinschalige bebouwing van twee en drie bouwlagen hoge rijhuizen met bepleisterde lijstgevels, meestal met verbouwde oude kernen, opklimmend tot 17de-18de eeuw.