Kwaadham

Beschrijving

Aanvankelijk strook grond gelegen achter de Hoogpoort zogenaamd naar de slechte ham of kreek die hier aan de polder lag; verwijzend naar een moerassig gebied; omvattende de Opperen Nederkwaadham: Opper-Kwaadham, in de 19de eeuw Spiegelstraat genoemd naar de herberg "Den Grooten Spiegel" en heden Kwaadham; de Neder Kwaadham werd van oudsher en nu terug Roskamstraat genoemd naar de voormalige brouwerij "De Roskam".

Huidige straat afdalend van de Nederpolder naar de Sint-Jacobsnieuwstraat met behouden kleinschalige bebouwing uit de 18de en 19de eeuw met onder meer markant Lodewijk XV-hotel en rechterzijde met vrij homogene 19de-eeuwse bepleisterde rijhuizen.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke