Nederpolder

Beschrijving

Straat in het verlengde van de Hoogpoort, voorheen gekend als Polder of Neder Hoogpoort. Afhellend van de Zandberg naar de gedempte Reep of Nederschelde. Behoort tot de oudst bebouwde stadskern waarvan nog architecturale getuigen resten. Hoek met Zandberg ingenomen door het voormalige Hotel Vanden Meersche; voorts straatbeeld bepaald door typisch 18de-eeuwse burgerwoningen. Daartussen komen ook reeds 19de-eeuwse bepleisterde lijstgevels voor en eenvoudige baksteenbouw uit de 20ste eeuw die echter in hoogte en verhoudingen min of meer aansluiten bij de oude bebouwing.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke