Serpentstraat

Beschrijving

Smalle verbindingsstraat van Vrijdagmarkt en Onderstraat, vroeger Wandelsteeg genoemd en veranderd in Serpentstraat naar het gelijknamig café dat zich bevond op de hoek met Onderstraat. In de 19de eeuw en begin 20ste eeuw belangrijke winkelstraat, verloor echter stilaan haar handelskarakter en is thans grotendeels verlaten; dit verklaart echter de behouden houten winkelpuien. Interessante woningen op architecturaal gebied: gaande van traditionele 16de-eeuwse tot bepleisterde 18de-eeuwse gevels met aanpassingen uit de 19de eeuw.