Brouwersstraat

Beschrijving

Smalle straat tussen de Ramen en Blindeken. Bebouwd met overwegend twee bouwlagen hoge arbeidershuizen van twee traveeën onder zadeldak, daterend uit 19de eeuw. Vele gevels met vernieuwde parementen. De linker straatwand wordt gedeeltelijk ingenomen door achterbouwen en koetshuizen van grote herenhuizen aan de Hoogstraat. Het perspectief van het straatje wordt bij het einde plots gestuit door recente hoge bouw tussen de Peperstraat en Blindeken. Een vroegere muurkapel met gestoffeerd Mariabeeld bleef behouden boven de garagepoort.