Geografisch thema

Victor Hortastraat

ID
3025
URI
https://id.erfgoed.net/themas/3025

Beschrijving

In 1883 aangelegde rechte straat tussen de Jordaensstraat en de Caspar de Craeyerstraat, bebouwd in 1894. Heden slechts bebouwd langs de rechterstraatzijde met vrij eenvoudige eengezinswoningen met drie bouwlagen en twee traveeën met doorlopende of iets verspringende kroonlijsten en zadeldak. Horizontaal gemarkeerde lijstgevels met bakstenen, beschilderd bakstenen of bepleisterd parement.

De linkerstraatwand is volledig ingenomen door de gebouwen van de Watervoorziening van de stad en wordt gedomineerd door de oude en nieuwe watertorens terwijl het perspectief convergeert naar het monumentale toegangsgebouw van de Leopoldskazerne.


Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nb Zuid-West, Brussel - Gent.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Victor Hortastraat [online], https://id.erfgoed.net/themas/3025 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.