Geografisch thema

Victor Hortastraat

ID
3025
URI
https://id.erfgoed.net/themas/3025

Beschrijving

In 1883 aangelegde rechte straat tussen de Jordaensstraat en de Caspar de Craeyerstraat, bebouwd in 1894. Heden slechts bebouwd langs de rechterstraatzijde met vrij eenvoudige eengezinswoningen met drie bouwlagen en twee traveeën met doorlopende of iets verspringende kroonlijsten en zadeldak. Horizontaal gemarkeerde lijstgevels met bakstenen, beschilderd bakstenen of bepleisterd parement.

De linkerstraatwand is volledig ingenomen door de gebouwen van de Watervoorziening van de stad en wordt gedomineerd door de oude en nieuwe watertorens terwijl het perspectief convergeert naar het monumentale toegangsgebouw van de Leopoldskazerne.


Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. met medewerking van Linters A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen  in Vlaanderen 4NB Z-W, Brussel - Gent.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Victor Hortastraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/3025 (Geraadpleegd op )