Pekelharing

Beschrijving

Smalle en licht krommende straat, afhellend van de Iepenstraat tot de Lindenlei. Eertijds voorbij de Zandpoort gelijklopend met de middeleeuwse stadswal de Houtlei. waarvan het tracé nog gedeeltelijk terug te vinden is achter de huizen met pare nummers; de straatnaam zou ontleend zijn aan het huis "Pekelharing". De straat werd in het laatste decennium van de 19de eeuw tweemaal plaatselijk verbreed. Overwegend bebouwd met burgerhuizen voorzien van witte bepleisterde lijstgevels van de tweede helft van de 18de eeuw af tot begin 20ste eeuw.