Platteberg

Beschrijving

Voorheen Kleine Huidevettershoek. Van de Korianderstraat naar de Lammerstraat, doch heel wat lager gelegen dan laatstgenoemde zodat men deze sinds 1843 via een trap onder het huis nummer 29 bereikt. Smal straatje met krommend tracé, overwegend bebouwd met eind 19de en begin 20de-eeuwse rijhuizen. De linkerstraatwand naar de Lammerstraat toe wordt volledig ingenomen door een drie bouwlagen hoog gebouw in een sombere baksteenarchitectuur, namelijk de manège behorende bij het circus, naar ontwerp van architect J.P. Ledoux, 1921.