Ramen

Beschrijving

Aanvankelijk gebied achter de Burgstraat gelegen en reikende tot de Houtlei via kleine steegjes. Zogenaamd naar de ramen waar de drapiers, bewoners van de buurt, het laken aan opspanden.

Heden vrij bochtige straat tussen de Hoogstraat, Poel en de Burgstraat, op te splitsen in drie delen: een noordelijk deel tussen de Burgstraat en het kruispunt Komijnstraat-Luksemburgstraat waarvan de rechter straatwand vanouds ingenomen is door het zogenaamde "Weeshuis", heden verbouwd tot woonhuizen. De linker straatwand vertoont voornamelijk nieuwe bouw.

Het bochtige verloop tot het tweede kruispunt Klein Raamhof-Brouwersstraat behield tot op heden langs de linker straatkant een vrij oorspronkelijke oude bebouwing uit de 17de en 18de eeuw. De rechter straatzijde werd in november 1976 gesloopt om plaats te ruimen voor geplande administratieve gebouwen zoals het zuidelijk straatgedeelte reeds voor enkele jaren volledig omgevormd is en bebouwd met moderne administratieve complexen op de hoeken met de Poel en de Hoogstraat.