Tijgerstraat

Beschrijving

In 1906 aangelegde rechte straat tussen de Willem Wenemaerstraat en de Tentoonstellinglaan, deel uitmakend van de nieuw gecreëerde wijk in de Muinkmeersen. Behouden kleinschalige bebouwing van middelgrote burgerhuizen met meestal drie bouwlagen en twee traveeën onder zadeldak (pannen). Enkele bepleisterde parementen sluiten nog volledig aan bij de eind negentiende-eeuwse neoclassicistische richting (nummer 6-8-10, 7, 25, 27, 35). De meeste voorgevels leunen eerder aan bij de nieuwe stijlrichting uit begin 20ste eeuw voornamelijk door het materiaalgebruik en de afwerking van details.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke