Geografisch thema

Blankenbergestraat

ID
3159
URI
https://id.erfgoed.net/themas/3159

Beschrijving

Bij de aanleg van de wijk rondom het nieuwe Sint-Pietersstation circa 1905 getrokken straat, van de Koningin Elisabethlaan afbuigend naar de Koningin Astridlaan. De beide hoekpanden met laatst genoemde straat werden in eenheidsbebouwing ontworpen door architect Ch. Van Driessche in 1907 (zie Koningin Astridlaan 36-38, 76-78, 94-102). De aansluitende panden in de Blankenbergestraat, eveneens begin twintigste eeuw te dateren, hebben een zeker allure. Het verder verloop van de straat is vrij banaal: enkele bepleisterde panden en sobere baksteengevels van circa 1930 en later. Storende blikvanger en hoge bouw op de splitsing met de Lostraat. Bres naast de nieuwe bouw aan de Koningin Elisabethlaan.


Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. 1983: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, 19de- en 20ste-eeuwe stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4NC, Brussel - Gent.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  :


Relaties

 • Omvat
  Burgerhuis

 • Omvat
  Burgerhuis

 • Omvat
  Burgerhuis

 • Is deel van
  Gent - 19de- en 20ste-eeuwse stadsuitbreiding


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Blankenbergestraat [online] https://id.erfgoed.net/themas/3159 (Geraadpleegd op )