Désiré Van Monckhovenstraat

Beschrijving

Straat met bochtig tracé, afgelijnd circa 1890. Variërende bebouwing met nog enkele bepleisterde en beschilderde neoclassicistische panden (onder meer nummer 22, 42, 62) doch overwegend bakstenen rijhuizen met eclectische of lichte art-nouveau-inslag (onder meer nummer 25-29, 31-35, 37, 39). Sterk geritmeerde gevels door de verspringende bouwlaag hoogte (drie of vier bouwlagen) en markerende erkers en balkons (onder meer nummer 25-29 met gevelbreed ijzeren hek en nummer 39 met klein afgerond balkon).