Hekelaarsstraat

Straat met arbeiderswoningen in de Brugse Poortwijk, daterend van 1864.

Pare nummers. Rijhuizen van twee bouwlagen met doorlopende kroonlijstlijn afgedekt met zadeldaken (pannen). Aaneenschakeling volgens repeterend schema. Gecementeerde lijstgevels met schijnvoegen: rechthoekige vensters.

Onpare nummers. Rijhuizen van twee en een halve bouwlaag onder doorlopende kroonlijstlijn met zadeldaken (pannen). Oorspronkelijk bepleisterde lijstgevels met rechthoekige vensters van twee bouwlagen, verhoogd begin 20ste eeuw. Blinde bovenvensters in de deurtravee.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, 19de- en 20ste-eeuwe stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nc, Brussel - Gent.