Pilorijnstraat

Beschrijving

Zogenaamd naar de galg van Sint-Baafs die zich vroeger in de onmiddellijke nabijheid bevond. Gebogen smalle verbindingsstraat tussen de Dendermondse- en de Antwerpsesteenweg. Het gedeelte van de binnenste straatwand tussen eerst genoemde steenweg en de Land van Waaslaan werd echter weggebroken zodat de straat nu de zuidoostelijke begrenzing van het Antwerpenplein vormt. Tussen nieuwe bouw op de hoeken komen deels verbouwde 19de-eeuwse rijhuizen voor.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Stad Gent, 19de- en 20ste-eeuwe stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nc, Brussel - Gent.