Stropstraat

Beschrijving

Vroeger Stropweg geheten en parallel lopend aan de Stropkaai. Vertrekkend van de Ottergemsesteenweg en na een bocht opnieuw uitgevend op vernoemde steenweg. De westelijke straatwand vormt een aaneenschakeling van veelal in eenheidsbebouwing opgetrokken rijhuizen van twee of twee en een halve bouwlaag uit vierde kwart 19de eeuw met eenvoudige witbepleisterde lijstgevels. Tussen nummer 44 en 46 bevindt zich een steegbeluik van 1876 (zie Voorjaarstraat). Aan de oostelijke straatkant, ongeveer halverwege tussen Stropstraat en Stropkaai bevinden zich twee alleenstaande burgerhuizen (nummer 31 en nummer 85).