Antoon Catriestraat

Beschrijving

Grootste deel van de vroegere Kerkstraat op de rijksweg Drongen-Hansbeke. Lange straat met bochtig tracé met naast de verspreide oude landelijke bebouwing recentere opvullingen met nieuwbouw. Van de oude hoeven zijn er thans nog enkele in gewijzigde vorm bewaard: nummer 134 (behouden volume), nummer 67 en nummer 125 met gedeeltelijk bewaarde gevel aangebouwd tegen een nieuwe bouw. Nummer 169, zogenaamde "Solvijnshof". Bakstenen hoevetje (nok parallel aan de straat) van circa 1900 met niskapelletje in rechter hekpijler (plaasteren Mariabeeld) en behoud van gewitte oudere stal (nok loodrecht op de straat).

Auteurs: Lanclus, Kathleen