Baarleveldestraat

Beschrijving

Landelijke weg in het gehucht Baarle, thans afgesneden van de dorpskern Baarle door de autosnelweg E5, ongeveer parallel lopend met de Baarleveldestraat. Het aloude kasteel van Roman verkreeg zijn huidig uitzicht in 1908. Voorts een paar interessante oude hoeven en enkele minder belangrijke 19de-eeuwse hoevetjes.

Op de hoek met de korte Wijkbosstraat werd volgens een gevelsteen in augustus 1898 een kapelletje gebouwd ter ere van Sint-Antonius van Padua. Eenvoudig bakstenen wegkapelletje onder leien zadeldak beloverd door twee wilgen. In de voorpuntgevel rechthoekige dubbele deur in spitsboognis met blind boogveld. Klein spitsboogvenstertje in zijgevels met aflijnende muizentand.

Auteurs: Lanclus, Kathleen