Beekstraat

Beschrijving

Lange kronkelende straat lopend van de grens met Mariakerke richting Merendree, doorkruist door de Ringvaart. De laatste jaren vooral in de tweede helft van de straat druk bebouwd door verkaveling van de omliggende weilanden; in het eerste straatgedeelte, tot het kruispunt met de Mariakerksesteenweg en de Bosstraat, beter bewaard straatbeeld met enkele opvallende hoevecomplexen, de gebouwen van zogenaamd "Jongensstad" en het Sint-Paulusseminarie.

Nummer 5. Gemoderniseerd herenhuis van 1852 in omwald park van het Engelse type.
Nummer 12. Resterend element van de vroegere bebouwing: bepleisterde en beschilderde gevel uit de eerste helft van de 19de eeuw.

Auteurs :  Lanclus, Kathleen