Brugsesteenweg (Mariakerke)

Beschrijving

Oude invalsweg, gedeeltelijk op grondgebied van de stad Gent, met slingerend verloop, van de verkeersring Rooigemlaan (Gent) leidend naar de Brugse Vaart in Mariakerke. Hier en daar resten nog sporen van de 19de-eeuwse bebouwing, doch het straatbeeld wordt voornamelijk bepaald door architectuur uit eerste en tweede kwart 20ste eeuw. Nummers 517-519, 521-523 getuigen van de voormalige (19de-eeuwse) bebouwing: bepleisterde lijstgevels uit tweede helft 19de eeuw, nummer 519 met behoud van fraaie winkelpui uit de jaren 1880.

Auteurs: Lanclus, Kathleen