Evergemsesteenweg

Beschrijving

Eén van de drie oude steenwegen van het vroegere Wondelgem, leidend van de viersprong in de dorpskom naar Evergem, thans opgesplitst in verschillende delen. Hier en daar sporen van de oude bebouwing uit vierde kwart 19de eeuw en eerste helft 20ste eeuw. Bijvoorbeeld het burgerhuis nummer 8 (anno 2014 verbouwd): bepleisterde liijstgevel met dubbelhuisopstand, van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen, nok evenwijdig met de straat). Imitatiebanden op de begane grond en geriemde omlijstingen met sluitsteen van de bovenvensters zijn typisch voor laatste kwart 19de eeuw.

Auteurs: Lanclus, Kathleen