Moerstraat

Beschrijving

Grensstraat tussen Drongen-Baarle en Vosselare, enkel de oostelijke straatzijde behoort bij Drongen. Landelijke weg met enkele oude hoeven en andere met oude kern doch grotendeels vernieuwde gevels, onder meer nummer 41 zogenaamd 'Goed van Overloop', nummer 53 'Pieter Roegershof'. Op de splitsing met de Gentstraat (Vosselare) staat een klein wegkapelletje onder vier populieren: wit- en groengeschilderd kapelletje onder zadeldak uit de 18de eeuw(?), nisje (met nieuw Onze-Lieve-Vrouwebeeld) afgeschermd met tralie.