Posthoornstraat

Beschrijving

Onderdeel van de verbindingsweg tussen het kerkplein van Gentbrugge-Center en de in 1704-1708 aangelegde Brusselsesteenweg. Originele scenografie van de straat verbroken ondermeer door sloping van de bebouwing tussen de Louis De Smetstraat en de Oude Brusselseweg. De oorspronkelijke schaal en typologie der woningen wordt nog gesuggereerd door de huizenrij nummer 61 tot 79; vrij lage woningen van twee traveeën en twee bouwlagen. Onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit midden 19de eeuw, nummer 61 en 65 met behouden gevelberaping en -bepleistering. Nummer 79 vertoont een overbouwde doorgang naar de Scheldelaan. Nummer 37 en 41 (verbouwd) met bewaarde houten winkelpui uit eind 19de eeuw.

Auteurs: Verbeeck, Mieke