Putstraat

Beschrijving

Zeer landelijke, door bomen afgezoomde straat ongeveer gelijklopend met de Scheidbeek, de grens met Zwijnaarde.

Zogenaamd naar het kasteel Puttenhove met omringend park en landerijen. Verder sporadische bebouwing met enkele 18de-eeuwse hoeven en kleine boerenhuisjes van het langgestrekte type met heden 19de-eeuws voorkomen ondermeer nummer 24, vermoedelijk uit eerste helft 19de eeuw, boven de deur gedateerd 18.8 en heden in verwaarloosde toestand en met bakstenen schuurtje en behouden houten beschieting ten westen van het voorerf. Nummer 40, in kern opklimmend tot de 18de eeuw, met behouden rechter zijaandak met muurvlechtingen doch vernieuwde voorgevel en vensters.

Auteurs: Bogaert, Chris