Rijvisschestraat

Beschrijving

Vroegere Sint-Denijsstraat. Belangrijke verbindingsstraat tussen Grotesteenweg-Zuid (een deel van de oude heirweg naar Oudenaarde) in het oosten en de Putstraat (Sint-Denijs-Westrem) die naar de Kortrijksesteenweg leidt in het westen.

Rechter straatwand vanaf het kruispunt zogenaamd "Hutsepot" met kleinschalige bebouwing met nog enkele 19de-eeuwse rijhuisjes met één bouwlaag onder zadeldak (ondermeer nummer 16-22, 44) met sporadisch behouden beraping.

De linker straatzijde tot de Heistraat is ingenomen door weilanden horende bij het kasteel Nieuwenhove. Tussen de Heistraat en het oude spoorwegtracé naar Kortrijk (de nieuwe spoorlijn werd in l9l0 verlegd op grondgebied van Sint-Denijs-Westrem) bevindt zich kasteel Rijvissche en verderop het verkavelde kasteeldomein Rijvisschepark met recente villa's.

Auteurs: Bogaert, Chris