Sint-Corneliusstraat

Beschrijving

Kort verbindingsstraatje van Brugsesteenweg met Alph. Claeys-Bouüaertlaan. Afgezoomd met enkele kleine burgerhuizen uit het eerste kwart van de 20ste eeuw en later (nummer 5-7-9 van 1903 naar ontwerp van Ormond Bibauw). Op de beide hoeken met de Brugsesteenweg bakstenen villaatjes met tuin, nummer 1-3, eertijds zogenaamd "villa Maria" , volgens bouwvergunning "maison de garde", naar ontwerp van Ormond Bibauw (1903). Art-nouveauinvloed in detailafwerking, bijvoorbeeld balkonhek en gezandstraalde glasramen.

Auteurs: Lanclus, Kathleen